Cheesecake

 


Här kommer receptet på cheescaken :)

Botten:
11 smulade digestivekex
100g smält smör

Blandas i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Grädda i 200´c i 5-10 min (jag brukar ta 10 min). Ställ åt sidan

Fyllning:
2 pkt (á 200g) philadelphiaost (orginal)
3 medelstora ägg
1½ dl socker

Kör osten i matberedaren. Blanda ner ägg och socker, kör till en röra/smet. Häll det över kexbottnen. Grädda mitt i ugnen på 180'c i ca 35 min (olika beroende på ugn, jag brukar få ta ca 20 min annars blir det lätt torrt och inte gott så kolla mer på utseendet på kakan än tiden i receptet) eller tills kakan "lyfter" lite längs kanterna och en aning i mitten. (var noga med så den inte får för mycket färg, det ska bara bli svagt svagt gyllene). Låt den kallna.

Översta lagret:
4 dl creme fraiche (34%)
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker

Blanda allt och bred ut det över kakan,, grädda 5-7 min i ugnen på 180'c. Låt svalna i kyl.

Garnering:
Skivade kiwis som läggs ut över kakan, funkar även med hallon, jordgubbar osv vad man känner för.

Låt kakan stå i kyl ett par timmar innan servering.

Kommentarer
Postat av: Sandrah

Jag gillar verkligen inte cheesecake, men det där lät ju nästan lite gott!

2009-12-31 @ 17:52:13
URL: http://sandrah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0